Opening Paleis ‘t Loo

Na een verbouwing van ruim 4 jaar heeft Paleis ’t Loo zijn deuren weer geopend. De opening werd 21 april 2023 groots gevierd. Het lichtontwerp was in handen van Henk Jan van Beek en Joost Wijgers

Na een intensieve periode hier aan gewerkt te hebben was er een mooi creatief resultaat. Samen met de content designers / playout operators van The Visual Factory hebben we een groot deel van de show kunnen creëren, voorprogrammeren en synchroniseren in onze gedeelde studio te Eemnes. Om vervolgens het eindresultaat op Paleis het Loo terug te mogen zien. In aanwezigheid van ons koningspaar kwamen licht, projectie, live muziek en dans samen in een mooie show.

In januari 2024 werd bekend dat de Lightning Design van de Opening van Paleis het Loo was genomineerd voor een Live Entertainment Production Award. Dit zijn dé prijzen voor professionals binnen de live-entertainmentindustrie die worden uitgereikt vanwege hun bijzondere prestatie in het afgelopen jaar. Op 26 februari werden de LEPA’s uitgereikt en Paleis ‘t Loo heeft gewonnen. Naast het lichtontwerp werd het mooie samenspel met de videoprojectie benoemd. We zijn trots dat we samen met The Visual Factory gesetteld zijn op de Bramenberg Hub in Eemnes en we op die manier een nauwe samenwerking hebben. In onze studio’s worden creatieve ideeën verwerkt tot een samenspel van licht en video.